Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 40,-
100% Eerlijke, natuurzuivere en gezonde honing
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
Inloggen0
Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 40,-
100% Eerlijke, natuurzuivere en gezonde honing
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Fruithoning uit de Betuwe

Productomschrijving

Fruithoning van de imker

Deze honing wordt door onze bijen gewonnen op appel en perenboomgaarden in de Betuwe en de Kromme Rijnstreek. In het voorjaar verzorgen onze bijen de bestuiving van de bloesem. Hiermee hebben zij een essentiële positie in onze voedselvoorziening. Zonder bestuiving geen vruchten. Imker Rutger zet zijn bijen hier ongeveer half april neer en dan staan ze er gedurende 2 weken. Afhankelijk van hoe vroeg de lente zich aankondigt kan dit tot wel enkele weken afwijken.

Smaak

Een heerlijk smeuïge crèmehoning gewonnen op fruitbloesem dat proef je dan ook terug! Door zijn dikke structuur is deze honing erg geschikt als broodbeleg.

Herkomst

Deze honing wordt gewonnen in boomgaarden in midden Nederland. Doordat deze honing in het vroege voorjaar gewonnen wordt en de weersomstandigheden dan nogal veranderlijk zijn is deze honing lang niet elk jaar beschikbaar. Probeer hem daarom snel!

Crèmehoning

Wij merken dat er veel onduidelijkheid bestaat over crèmehoning. Wat is het precies hoe wordt het gemaakt of is er iets toegevoegd zijn vragen die wij vaak krijgen. Daarom proberen we hier wat onduidelijkheid weg te nemen.

Honing bestaat hoofdzakelijk uit 2 soorten suikers namelijk glucose en fructose glucose kristalliseert snel en fructose kristalliseert niet. Wanneer we dus een honingsoort hebben die hoofdzakelijk uit glucose bestaat kristalliseert deze zeer snel dit kan al in de bijenkast gebeuren. De honing wordt dan keihard en de bijen en de imker kunnen er dan niks meer mee. Op de kwaliteit van de honing heeft dit geen invloed hij wordt alleen zeer moeilijk verwerkbaar. Om dit tegen te gaan maken wij van deze snel kristalliserende honingsoorten crèmehoning.
Om crèmehoning te maken roeren wij de honing ongeveer een week lang met tussenpozen door. De normaal grove kristallen worden fijngemalen waardoor er zeer fijne kristallen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de honing smeerbaar blijft en niet meer keihard wordt. Deze fijne kristallen zorgen ook voor de witte kleur van de honing waar veel mensen verbaasd over zijn. Er wordt dus niks aan de honing toegevoegd en de enige bewerking die wordt gedaan is roeren.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
7379805

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »