Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 40,-
100% Eerlijke, natuurzuivere en gezonde honing
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
Inloggen0
Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 40,-
100% Eerlijke, natuurzuivere en gezonde honing
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Imkerij De Vallei Overheerlijke crèmehoning gewonnen op Nederlandse koolzaadvelden.

Productomschrijving

Koolzaadhoning van de imker

Deze koolzaadhoning wordt gewonnen op koolzaadvelden in de gemeente Berg en Dal bij Nijmegen.
Half april worden de bijen hier geplaatst en ze blijven hier dan tot eind mei staan. Onze bijen verzorgen hier de bestuiving van de bloemen waardoor de boer een grotere zaadopbrengst krijgt van zijn perceel. Voor onze bijen werkt het koolzaad als een soort krachtvoer. De uitgestrekte velden met hoogwaardig voedsel zorgen ervoor dat onze bijen hier allemaal in topconditie vandaan komen. Vroeger stond de gehele Flevopolder vol met koolzaad verbouwd voor de koolzaadolie en was dit dus ook een veel voorkomende honingsoort. Rond 1985 kwamen er alternatieve olie op de markt en stopte de koolzaadteelt bijna volledig. Tegenwoordig is het binnen de Nederlandse landbouw weer aan een opmars bezig. Om deze reden kunnen wij u deze honing sinds enkele jaren weer aanbieden.

Crèmehoning

Koolzaadhoning kristalliseert van zichzelf binnen enkele dagen na het oogsten. Dit heeft te maken met de hoge concentratie van glucosesuikers die van nature in deze honing voorkomen. Om ervoor te zorgen dat deze honing niet hard uit kristalliseert roeren wij deze honing tot crème. Dit doen wij door de honing tijdens het kristallisatieproces enkele malen per dag 10 minuten door te roeren. Hierdoor worden de kristallen fijn gemalen en ontstaat er een smeerbare dikke crème. Perfect voor op brood dus!

Smaak

Koolzaadhoning heeft een heerlijke milde en zoete smaak. Het mist de overheersende smaak van bloemenhoning die sommige mensen niet weten te waarderen. Door zijn crèmestructuur en milde smaak is deze honing vaak erg geliefd bij kinderen. Om deze reden wordt het dan ook wel kinderhoning genoemd.

Herkomst

Deze honing wordt gewonnen in de gemeente Berg en Dal bij Nijmegen. En is volledig afkomstig van onze bijenvolken verzorgd door onze imker Rutger.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
7373784

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »