Zilversparhoning


Zilversparhoning
Zilverspar of sparrenhoning heeft een hoge voedingswaarde en een zeer karakteristieke smaak, geur en kleur. De productie van deze honing vindt plaats in de zomer in zeer droge en warme periodes. Zodra er regen valt stopt de productie. Een hele bijzondere eigenschap van deze honing is dat ze nooit kristalliseerd. Dit komt omdat er bijna geen glucosesuikers in deze honing voorkomen. De speciale omstandigheden die nodig zijn om deze honing te winnen, evenals de afgelegen gebieden waar de bijenkasten staan, zorgen ervoor dat dit een zeer exclusieve honing is.
Smaak
De kleur van zilversparhoning varieert afhankelijk van de regio van herkomst en is van donker of lichtrood tot zwart. Het heeft een hoge dichtheid, waardoor het zeer stroperig is. De lage suikerconcentratie draagt bij aan de milde zoetheid, terwijl het volle aroma ervoor zorgt dat u zich waant op met sparren bedekte bergtoppen waar deze honing wordt geproduceerd. De Griekse bevolking beschouwd dit als één van de beste en lekkerste honingsoorten die er is.